אורית הלר, תזונאית קלינית:
דייסת אורז , עשירה באנרגיה ונוזלים, אהובה מאד על ילדים וניטרלית בטעמים שלה. הדייסה מרגיעה, מנחמת ומסייעת לגוף להתאושש.
אני ממליצה לא להוסיף לדייסה כמות גדולה של סוכר מכל סוג שהוא, מאחר ויש במתכון כפית של מייפל. גם סילאן או דבש אינם מומלצים בכמות גדולה. העמילן הנמצא באורז הלבן מסייע בספיגת הנוזלים במעי ואינו מכיל סיבים ובכך מסייע ומקל בזמן מחלה.

מרכיבים לדייסת אורז:
מרכיבים ל-2-3 מנות:
• חצי כוס אורז בסמטי לבן (או איזה סוג אורז לבן שיש לכם בבית)
• כוס וחצי חלב סויה ללא תוספת סוכר או חלב צמחי אחר
• כוס מים
• כפית תמצית וניל
• חצי כפית קינמון
• כפית מייפל טבעי
• קורט מלח (מוסיף מאד לטעם ומוסיף מלחים אשר אובדים בזמן שלשולים באופן טבעי)
אופן ההכנה:
• שמים בסיר קטן את האורז, המים והחלב, המייפל והתבלינים (פשוט הכל יחד). מרתיחים ומנמיכים את האש. חשוב ביותר להקפיד לערבב כל הזמן בשביל למנוע את הידבקות האורז.
• האורז יהיה על האש בסביבות 25-30 דקות, האורז מתנפח והדייסה מסמיכה. אם במקרה חסרים נוזלים והאורז אינו רך, אפשר להוסיף עוד רבע כוס מים.
• מגישים חם, מיד עם אגס / תפוח / בננה חתוכים מעל וקינמון.