אורית הלר, תזונאית קלינית:
אני לא מכירה ילדים שלא אוהבים פנקייק מתקתק. שימו לב שהמתיקות במתכון מגיעה אך ורק מהבננות וללא שום ממתיק אחר.
בננות עשירות מאד באשלגן ולכן מומלצות לצריכה במצב של שלשולים אשר גורם לאיבוד של אשלגן. הפנקייק מתאים לצריכה בבוקר או בערב והוא מעולה גם ללא קשר למחלה.
מרכיבים לכ- 15 פנקייקים:
• 2 בננות בשלות מעוכות (100 גרם – ללא הקליפות)
•2 ביצים M
• חצי כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר או חלב צמחי אחר
• ¾ כוס קמח רגיל או קמח 80% מלא (100 גרם)
• חצי כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
• מערבבים את כל החומרים של הפנקייק יחד, לפי הסדר, מתחילים ברטובים ומוסיפים את היבשים. אפשר לטרוף מעט עם מטרפה ידנית על מנת שלא יצטברו גושי קמח.
• משמנים בעדינות מחבת פנקייקים בשמן זית (אפשר עם תרסיס או מברשת סיליקון).
• מטגנים קלות, מתחילים באש גבוהה לדקה, מנמיכים את האש וברגע שרואים בועות על הפנקייק, הופכים לצד השני. כל נגלה בערך 3 דקות. שימו לב להנמיך את האש כדי שהפנקייקים לא ישרפו.
• מוציאים את כולם ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.