מערכת העיכול

צינון ושפעת

דרמוטולוגיה

אלרגיה

פנקייק

שיתוף הכתבה

אורית הלר, תזונאית קלינית:

אני לא מכירה ילדים שלא אוהבים פנקייק מתקתק. שימו לב שהמתיקות במתכון מגיעה אך ורק מהבננות וללא שום ממתיק אחר.

בננות עשירות מאד באשלגן ולכן מומלצות לצריכה במצב של שלשולים אשר גורם לאיבוד של אשלגן. הפנקייק מתאים לצריכה בבוקר או בערב והוא מעולה גם ללא קשר למחלה.

מרכיבים לכ- 15 פנקייקים:
• 2 בננות בשלות מעוכות (100 גרם – ללא הקליפות)
•2 ביצים M
• חצי כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר או חלב צמחי אחר
• ¾ כוס קמח רגיל או קמח 80% מלא (100 גרם)
• חצי כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:
• מערבבים את כל החומרים של הפנקייק יחד, לפי הסדר, מתחילים ברטובים ומוסיפים את היבשים. אפשר לטרוף מעט עם מטרפה ידנית על מנת שלא יצטברו גושי קמח.
• משמנים בעדינות מחבת פנקייקים בשמן זית (אפשר עם תרסיס או מברשת סיליקון).
• מטגנים קלות, מתחילים באש גבוהה לדקה, מנמיכים את האש וברגע שרואים בועות על הפנקייק, הופכים לצד השני. כל נגלה בערך 3 דקות. שימו לב להנמיך את האש כדי שהפנקייקים לא ישרפו.
• מוציאים את כולם ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

אין להסתמך על התוכן והמידע לשם קבלת או הענקת טיפול רפואי והוא אינו מיועד לבוא במקום עלון לרופא / לצרכן / או התייעצות עם רופא מוסמך. לפני השימוש יש לעיין בעלון לרופא / לצרכן.

מוצר רפואי ממקור טבעי המסייע בטיפול בשלשול חריף וכרוני ובכאבי בטן.

כתבות נוספות בנושא

לידיעתך, באתר זה נעשה שימוש בקבצי COOKIES. המשך גלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.